top of page

5 tips hoe u kan bouwen aan een mensgericht bedrijf

Mensen vinden én houden: geen makkelijke taak als organisatie in de strijd om talent. Als u het echter uw missie maakt om een mensgericht bedrijf te creëren waar uw huidige medewerkers graag werken, en dat vervolgens extern uitdraagt, dan bent u sterk bezig. Meer nog: dan heeft u alle tools in handen om de war for talent met voorsprong te winnen. We geven u hieronder enkele enkele tips mee om van uw bedrijf een nóg aangenamere werkplek te maken.

1. Sterke teams

Één van de key taken van een goed management? Goede teams samenstellen. Als u goed werkende teams bouwt, zullen er mooie resultaten volgen en zullen uw klanten automatisch tevreden zijn. En dat is wat echt telt, niet? Eerder dan een controlerende aanpak te hanteren en na te gaan of de medewerkers allen op tijd komen dan wel of ze de toestemming gevraagd hebben voor hun geleverde werk.

2. Carrières bestaan uit doelen

De meeste mensen willen graag werk uitvoeren dat waardevol is. Eens ze hun doel bereikt hebben, moeten ze vrij zijn om verder te gaan met hun carrière. Mensen willen houden, enkel om hen te houden is een gedachte die op termijn beide partijen schaadt. Mensen zien vertrekken, betekent niet dat u gefaald heeft. Integendeel. Zorg ervoor dat medewerkers uw bedrijf verlaten als ambassadeurs. Niet alleen van uw product maar van wie u bent als bedrijf en hoe u te werk gaat. Zo maakt u als bedrijf écht het verschil en nieuwe kandidaten zullen bovendien makkelijker binnenstromen.

3. Samenhorigheid

Misschien wel één van de belangrijkste tips: zorg ervoor dat iedereen binnen uw bedrijf weet hoe de organisatie werkt. Als u snel wil groeien, innovatief, efficiënt en snel te werk wil gaan, dan moet u streven naar samenhorigheid.

Geef medewerkers de kans te tonen aan elkaar waar ze mee bezig zijn. Geef aan wat belangrijk is voor de organisatie en wat gemeten wordt. Alleen door transparantie kan er gestreefd worden naar gemeenschappelijke doelen en komt samenhorigheid tot stand.

4. Feedback is key

Iedereen binnen uw bedrijf verdient de waarheid over zijn of haar prestaties. Eerlijke feedback geven is cruciaal voor de groei en het welbevinden van uw medewerkers. Feedback geven is niet meer en minder dan uw medewerkers de waarheid vertellen. De pure waarheid over wat ze goed doen en waar ze kunnen aan werken. Hou dit in uw achterhoofd wanneer u feedback geeft en u zal zien dat het een stuk makkelijker wordt.

5. Leef uw waarden

Uw bedrijf moet haar waarden nastreven. Een sterk werkgeversimago is één ding, maar het effectief intern waarmaken en extern uitdragen is een ander paar mouwen.

Als leidinggevende moet u de waarden van uw organisatie als het ware ‘leven’. Medewerkers kunnen namelijk maar zijn wat ze te zien krijgen. Eens het imago intern waargemaakt wordt, kan u het ook extern uitdragen om geschikte kandidaten aan te trekken.

→ Meer weten over het toepassen van een sterk employer brand? U leest het hier in ons gratis stappenplan. Geen tijd en wil u het liever uit handen geven aan experten in hun vak? Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page