top of page

Probeer eens een ander standje

De jaarlijks jobbeurzen. Waar iedereen met dezelfde soort stand kandidaten probeert te veroveren. In een van onze blogs las u al hoe de war for talent blijft toenemen en hoe innovatie cruciaal is geworden binnen de human resources om de juiste profielen aan te trekken. Waarom heeft iedereen dan dezelfde saaie stand op jobbeurzen? Waar is het employer brand naartoe? Wat is het verhaal achter het bedrijf? Waarom zou een kandidaat kiezen voor het bedrijf met de groene brochure dan dat met

de blauwe?

Wij beslisten dat het hoog tijd was om het over een andere boeg te gooien: voor de VTK beurs zetten we ons aan de kant van young graduates. Wat willen zij weten? Hoe trekken we hun aandacht? Hoe maken we duidelijk dat een persoonlijk gesprek interessanter is dan slechts een brochure mee te nemen? Maar vooral, wat kan anders zodat ze zich niet aangevallen voelen door de vele recruiters? In de IT sector zijn er namelijk 0,76 kandidaten per vacature, de vraag is dus aanzienlijk groter dan het aanbod.

De student in zijn natuurlijke habitat

Job Café was ons antwoord voor Western Digital. Een stand die de look en feel heeft van een bruine kroeg waar kandidaten met werknemers kunnen praten. Met wat opzoekwerk is het gemakkelijk te weten te komen waar Western Digital gezeteld is en hoeveel werknemers het heeft. Maar hoe een dag op kantoor eruit ziet of welke uitdagingen ze dagelijks aangaan, dat konden ze rechtstreeks horen van de ingenieurs aan de toog van het Job Café. Een gesprek van mens tot mens, op een toegankelijke manier. Geen sollicitatie stress maar een spontane conversatie.

De resultaten waren er ook naar. Daar waar andere bedrijven zo’n 12-15 inschrijvingen ontvangen na een jobbeurs, had Western Digital er 36 op zak. Het tweede jaar zagen we die resultaten enkel stijgen. Bovendien merkten we dat een aantal studenten ons herkenden en meteen op ons afstapten. Dit is voor ons toch het ultieme bewijs dat we het bij het rechte eind hadden, maar vooral dat innovatie werkt. Het Job Café komt zeker nog terug!

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page