top of page

Hoe krijg je topkandidaten te pakken?

Laten we eerlijk zijn, jij wil gewoon groeien…

Het zijn mooie tijden voor de Vlaamse ondernemers. De kans is groot dat de zaken ook voor jou goed draaien, am I right? Je hebt veel goede ideeën, en je wil een team met like minded mensen om samen vooruit te gaan. Alleen, de juiste werknemers liggen niet voor het oprapen, zeker niet wanneer je een klein budget voorhanden hebt. We snappen het, je wil enkel de béste mensen aantrekken. Idealiter passen ze ook nog eens bij je bedrijf, zijn het mensen waar het mee klikt en kan je er op de koop toe nog eens een goeie pint mee gaan drinken. Exemplaren die niet zomaar in het wild rondlopen dus. Maar waar vind je zo’n unicum, in Narnia?

Topkandidaten? They’re out there!

Geloof me, ze bestaan wel degelijk, die magistrale IT’ers met oog voor detail, of die marketingmanagers met bovennatuurlijke multitask skills. En wat als ik je zeg dat ze ook nog eens op zoek zijn naar werk? Helaas is het geen walk in the park om ze te pakken te krijgen, want de concurrentie ligt op de loer. Al meer dan twee jaar stijgt het aantal vacatures. Dat maakt van de Belgische vacaturegraad de tweede hoogste in Europa. The war for talent is real!

Maar hoe krijg je ze te pakken?

Wees gerust, goede jobkandidaten zijn niet enkel weggelegd voor de grote spelers. Ook jij kan de harten van die topkandidaten veroveren. Zo kan je bijvoorbeeld inzetten op je employer brand en de kandidaten verbijsteren met een ijzersterk werkgeversimago.

(Psst: wij maakten een gratis stappenplan om employer branding te implementeren in je bedrijf, download hier).

Maar stel dat je je geen zorgen meer wil maken over dringende personeelstekorten en je kan focussen op wat écht telt in je bedrijf, je core business. Dan kunnen wij het je ook een heel stuk makkelijker maken.

Meet RecruitmentLAB! Wij zijn experts in rekrutering, en employer branding stroomt ons door het bloed. We krijgen een kick als we het juiste talent kunnen vinden voor een vacature, maar we houden er nòg meer van als die collega’s er zijn om te blijven. Langetermijn oplossingen, dat is waarvoor we gaan! We worden trots benoemd tot vikings, omdat we graag de strijd om talent aangaan (ook al hebben we soms eerst een koffietje nodig).

What does the trick? We vinden een persoonlijke aanpak naar kandidaten toe heel erg belangrijk, let’s get personal! Waar liggen hun interesses en binnen welke omgeving zien ze zichzelf? Alleen zo kan een langetermijnrelatie tussen werknemer en werkgever tot stand komen. Bovendien zijn we échte trendwatchers op vlak van innovaties en nieuwste HR- tools. Deze laten ons toe snel in contact te komen met kandidaten en een juiste matching uit te voeren.

Goesting om te groeien en benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

Of gewoon zin om een koffie te komen drinken?

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page