top of page

Rekruteren tijdens het zomerverlof: waarom en hoe?

We naderen half juli en dus ook de ‘zomerstilte’ waarbij meerdere bedrijven collectief sluiten. Samen met hun medewerkers zetten ze de vakantiemodus op. Dit betekent echter niet dat u een zomerstop moet houden in het rekruteren van nieuwe mensen. Uw groei moet ook zien aan te houden tijdens de zomerperiode. Niet helemaal overtuigd? We leggen hieronder de voordelen van aanwerven tijdens de zomervakantie uit en vertellen wat u kan doen om een streepje voor te hebben in the war for talent.


Concurrenten

Door de verlofperiode verdwijnen sommige van uw concurrenten een aantal weken van de radar. Gevolg? Er worden minder vacatures verspreid en het aanbod aan vacatures wordt kleiner. Hét ideale moment dus om een voorsprong te nemen op de concurrentie en op originele manieren kandidaten aan te trekken. U zal gegarandeerd opvallen.

Meer tijd

Actieve kandidaten hebben in de vakantieperiode meer tijd om uit te kijken naar een geschikte job. Op het werk is het minder druk of ze nemen verlof waardoor ze zich in alle rust kunnen informeren. Bovendien kunnen ze zich makkelijker vrijmaken voor gesprekken.

Reflectiemoment

Vakantie betekent voor velen rust. Een periode waar er tijd is om een stap achteruit te zetten en de zaken vanop een afstand te bekijken. Velen evalueren hun carrièrepad en beslissen in die periode om al dan niet voor een nieuwe uitdaging te gaan. Als uw organisatie tijdens dat beslissingsproces voldoende online én offline aanwezig is, heeft u meteen een streepje voor wanneer de persoon beslist stappen te zetten.

Schoolverlaters

Als u vacatures heeft voor pas afgestudeerden, dan wil u de zomertrein zeker niet missen. Sommige schoolverlaters willen er nog even tussenuit knijpen om bijvoorbeeld een wereldreis te maken, terwijl anderen er onmiddellijk willen invliegen. U kan zowel de eerste als de tweede groep bereiken via online kanalen. De eerste groep ziet uw vacatures verschijnen en zal u in het achterhoofd hebben wanneer ze daadwerkelijk klaar zijn om te solliciteren. De tweede groep daarentegen zal snel toehappen. Bij schoolverlaters is de boodschap: hou uw sollicitatieprocedure kort en handel snel, want anders zou het wel eens kunnen dat de concurrentie met hen gaat lopen.

Online wereldbol

Ook al gaan mensen vaak met verlof tijdens de zomerperiode; ze verdwijnen niet van de online wereldbol. De smartphone gaat mee op vakantie en er wordt - ook vanuit het buitenland - veelvuldig gescrold en geswiped. Zorg er dus zeker voor dat uw vacatures makkelijk te raadplegen zijn vanop smartphone en dat solliciteren laagdrempelig is. Dit laatste doet u eenvoudig door een duidelijke call-to-action knop toe te voegen.

Zelf meer tijd om te rekruteren?

Heeft u tijdens de zomer zelf meer tijd om u te richten op rekrutering? Neem dan zeker volgende zaken eens onder de loep:

Employer brand

Hoe zit het met uw werkgeversimago? Door een sterk employer brand te ontwikkelen wordt u top of mind bij uw doelgroep. De buitenwereld vormt automatisch een idee over uw bedrijf en die perceptie moet u sturen zodat kandidaten een positief gevoel hebben over uw organisatie. Als u uw employer brand zijn beloop laat gaan, kan het wel eens verkeerd lopen waardoor potentiële kandidaten en zelfs huidige medewerkers een negatieve perceptie krijgen over uw onderneming. Hoe u een authentiek en onderscheidend werkgeversimago kan ontwikkelen, leest u in ons gratis stappenplan. Download het hier.

Candidate experience

Candidate experience betekent de verzameling van indrukken die een kandidaat vóór, tijdens of na zijn sollicitatie vormt over uw organisatie. Of iemand nu in aanraking komt met één van uw vacatures of zich reeds in een afrondend gesprek bevindt: een sollicitant moet op elk moment van het (pre)sollicitatieproces een transparant en samenhangend beeld krijgen over uw bedrijfscultuur. Hoe u kan inzetten op een goede candidate experience? U leest het in ons gratis e-book. U kan het hier downloaden:

Graag meer informatie of vragen? Aarzel niet om ons hier te contacteren; we helpen u graag verder.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page