top of page

Hoe millennials behouden in de war for talent


Millennials. De ogen altijd strak op een scherm gericht, de belangrijkste inkomsten van Starbucks en razend populair op sociale media. Ze betogen wekelijks om een nieuwe reden en nemen halfjaarlijks een nieuwe job. Waar komen die vreemde grillen vandaan en vooral, hoe kunnen we erop inspelen?

One day, my child, you will change the world

De generatie waar we af en toe al eens een afkeurende blik naar werpen werkt harder dan gedacht. Dagelijks zitten de jongvolwassenen met hun laptop - en veel te dure latte’s - in het koffiehuisje op de hoek. Hun jonge hersenen draaien op volle toeren omdat ze een écht verschil willen maken in de maatschappij. Ze werden opgevoed met de belofte dat ze de wereld kunnen veranderen, als ze er maar hard genoeg voor werken. Helaas hebben velen niet het gevoel dat die belofte waargemaakt wordt, aangezien ze hun ‘bazen’ enkel horen spreken over het bestuur, de ROI en de openstaande facturen. Gemiddeld zes maanden nadat ze aangenomen worden, nemen de millennials ontslag. Ze gaan op zoek naar een nieuwe job, maar ook daar krijgen ze het gevoel dat hun harde werk niet voldoende gewaardeerd wordt.

Hoe dan wel?

Terwijl de millennials op zoek zijn naar hun roeping, blijven wij ongeduldig wachten tot ze denken op hun plek te zitten. Al lijkt het erop dat wachten geen oplossing zal bieden. De meesten geven aan op zoek te zijn naar een bepaalde bedrijfscultuur. Een bedrijfscultuur waar winst en targets niet vooropgesteld worden, maar waar meer belang gehecht wordt aan de werk-leven balans, open communicatie en professionele groei. Daarnaast willen ze eerlijkheid, loyaliteit, waardering van medewerkers en plezier op het werk. Dit betekent natuurlijk niet dat u de hele bedrijfscultuur moet gaan omgooien. Een bedrijf moet zijn authenticiteit bewaren, maar het kan misschien wel een update gebruiken?

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page