top of page

Maak werknemers tot ware ambassadeurs


Bedrijven die op zoek zijn naar talent, moeten de ‘employee journey’ verkennen. Het komt erop aan om raakvlakken te creëren of bestaande raakvlakken correct te benutten om zo de conversatie met kandidaten aan te gaan. Eén van de manieren om dat te doen is video. Laat medewerkers een filmpje maken waarin ze zittend voor de camera of achter een selfiestick lopend een testimonial (of getuigenis) afleggen. Zo tonen ze zich ware ambassadeurs van hun werkgever.

Meer dan een tiener hobby

Influencer marketing is een hot item in het aanprijzen van producten en diensten. Waarom zou uw bedrijf het dan niet kunnen gebruiken om bij kandidaten op goede voet te staan? De jobmarkt is toe aan een tweede generatie influencers (beïnvloeders). Het gaat niet langer alleen om jongeren die op hun zolderkamer de webcam aanzetten om een game te doorlopen of om feestelijke oogmake-up aan te brengen. Het gaat nu ook om professionals die hun kunnen of ervaring laten zien. Op die manier creëren zij een ‘ruimte’ om conversatie over hun vakgebied te stimuleren.

Sinds 2017 hebben meer en meer bedrijven hun pijlen gericht op vloggen. Zo houdt bijvoorbeeld Linde Merckpoel van Studio Brussel zich sinds kort uitsluitend bezig met vloggen. Dit gebeurt vooral op YouTube, maar ook via Facebook en Instagram Stories kan je gemakkelijk video’s delen. Er bestaan zelfs trainingen om op een juiste manier te leren vloggen.

Waarom video werkt

In Nederland - een land dat trends altijd dat beetje sneller oppikt dan België - zijn verschillende vloggers opgedoken die de loftrompet steken voor specifieke beroepen zoals boswachter of verpleegkundige. Wat blijkt? Met hun persoonlijke, echte verhalen slagen zij er - veel beter dan welke instelling of beroepsvereniging ook - in om mensen warm te maken voor hun vakgebied. Met andere woorden: video kan een uitstekend middel zijn om connectie te maken met mogelijke sollicitanten en ze zo aan te trekken. Bedrijven die hun werknemers laten vloggen en laten uitleggen waarom ze graag voor hun bedrijf werken, wat ze er doen en welke kansen ze krijgen, zullen een flinke boost krijgen op conversatieplatformen. Via Instagram, YouTube en Facebook, maar ook via de bedrijfswebsite kan er gemakkelijk contact gelegd worden met millennials (waaronder Young Graduates) en generatie Z (1996-2010), maar evengoed ook met seniors en digital natives.

Concrete tips

- Maak het niet te lang. Video’s tussen de 60 en 119 seconden werken het best.

- Focus! Zorg ervoor dat achtergrondgeluiden de video niet verstoren.

- Let erop dat het beeld helder is. Niemand vindt een wazig beeld fijn.

- Wees duidelijk. Eén video, één boodschap.

RecruitmentLab kan bedrijven helpen om vlogs te realiseren, optimaal in te zetten en te verspreiden via de juiste kanalen. Jouw job branding boosten via testimonials van eigen medewerkers, daar kunnen ook wij in tussenkomen.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page