top of page

Waarom uw vacatures niet werken


Al decennia lang werkt de werving van de meeste profielen op exact dezelfde manier: business vraagt meer mankracht, management keurt goed, HR stelt de vacature op met vereisten, gewenst profiel en voordelen, waarna X aantal kandidaten in de al dan niet digitale brievenbus vallen.

Waar zit het probleem?

Toch blijkt niet iedereen gelukkig te worden van die procedure. De recruiter had liever X+1 kandidaten zien binnen vallen, het management X+5 en de business X+10. Alle partijen wijzen met de vinger naar elkaar. Zo kan de business opmerken dat het management hun noden niet begrijpt, waardoor de HR dienst ook niet besefte wat de targets waren.

De HR-mensen onder jullie roepen al moord en brand: hun collega’s hebben in het voorbeeld toch alles juist gedaan? Maar daar knelt net het schoentje: hebben ze dat wel gedaan? Ze hebben zeker genoeg werk geleverd om te zeggen dat ze gewerkt hebben. Maar hoeveel van die energie was uiteindelijk waste?

Hoe dan wel?

Ga voor een korte, krachtige vacature! Leef u eens een half uur uit op een A5'je en gooi dat online, met een leuke visual en een gevoel voor menselijkheid.

Hoewel humor misschien niet altijd professioneel lijkt, het triggert wel kandidaten en levert resultaten. Het zorgt voor een goed gevoel op het moment dat een kandidaat uw vacature leest. Die positieve indruk is een mooi startpunt en zorgt bovendien voor een boost van uw brand.

Het verwerken van vacatures op de juiste manier waarbij zowel management, business als HR elkaars noden begrijpt is één ding. Het gaat daarnaast om op een originele en efficiënte manier de juiste doelgroep te bereiken. Een hele klus, maar de moeite waard om hier voldoende aandacht aan te besteden. Je zal er ongetwijfeld de vruchten van plukken.

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page